Duiknieuws
dinsdag, mei 18, 2004
 
Duikers vinden trouwring in put met smerig afvalwater
Eindhoven-De spreekwoordelijke speld is moeilijk terug te vinden in een hooiberg, maar dat gold zeker ook voor de trouwring van Eindhovenaar Gerard Timmermans. Die verdween zaterdag in zijn woonplaats in een metersdiepe put vol vies, smerig, stinkend afvalwater van een autowasplaats. Maandag haalden twee duikers van de plaatselijke duikschool Dolfijn het kleinood weer boven water.

Timmermans raakte zijn ring kwijt toen hij na het wassen van zijn auto zijn handen afschudde. Het sieraad gleed van zijn vinger, belandde op een rooster en viel daar meteen dwars doorheen. Het verlies kwam extra gevoelig aan, omdat de eigenaar nog niet lang geleden is getrouwd en de ring erg duur was.

De onfortuinlijke Eindhovenaar schakelde een oude kennis in, Marc van Poppel, die een duikschool heeft. Samen met Bert Jansen trotseerde het tweetal maandagmorgen de viezigheid. Na ruim een halfuur op de tast rondbubbelen, vond Jansen de trouwring in het laagje troep op de bodem van de put.

dinsdag, mei 11, 2004
 
Deense vissers vangen Duitse duikboot 11-05-2004
Het klonk als visserslatijn, maar het bleek toch waar te zijn: een Deense treiler heeft maandag een Duitse onderzeeër die deelnam aan NAVO-oefeningen in de netten gekregen. Dat heeft de Deense marine dinsdag bekendgemaakt.

De Marie Hélène deed de vangst op zo'n veertig kilometer ten noorden van het schiereiland Jutland. De duikboot kwam meteen boven water om visueel contact te maken met de vissers. Het duurde enkele uren voordat de boot uit de netten bevrijd kon worden. De schade bleef beperkt tot een kapotgereten sleepnet.

Tien jaar geleden verdronken drie Deense vissers toen een onderzeeër in hun netten verstrikt raakte en de vissersboot naar de zeebodem trok.


maandag, mei 10, 2004
 
Man vindt haai op weg
In het Noord-Hollandse Wormer heeft een voorbijganger vandaag een zandhaai van anderhalve meter lengte aangetroffen. De man vond het dier onder het viaduct van de Wormerringdijk.

De zandhaai komt voor in de Noordzee. Het is nog onbekend hoe de haai op de weg terecht is gekomen, aldus een woordvoerder van de politie.



zondag, mei 09, 2004
 
Leuk spelletje!
Speel een vis en vreet zoveel je kan om zo groot mogelijk te worden, wel oppassen voor de grotere vissen!



 
Duikster overleden na ongeval bij Scherpenisse...
Een Belgische vrouw is vrijdagavond [7-5-2004] door een duikongeval bij Scherpenisse op het Zeeuwse eiland Tholen om het leven gekomen. De vrouw was samen met twee andere duikers in moeilijkheden geraakt.

Rond 20.00 kreeg de politie een melding dat de drie duikers, twee vrouwen en een man uit België, niet meer uit het water konden komen en zich vast hadden geklampt aan een boei. Een boot van Rijkswaterstaat werd ingezet om de drie uit het water te halen. Eén van de vrouwen bleek toen al overleden te zijn. De andere vrouw en de man werden voor onderzoek naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht



Powered by Blogger