Duiknieuws
maandag, augustus 16, 2004
 
Nieuw Tropisch duikcomplesx opkomst!
Avontuurlijk duiken in de blauwe zee tussen riffen en tropische vissen is een droom voor
iedere duikliefhebber. Tot nu toe betekent dit een dure reis boeken naar bv Egypte of de
Antillen. Duikliefhebbers sparen voor zo'n tropische duikvakantie, maar eenmaal thuisgekomen maakt de exotische zee plaats voor ondiepe zwembaden of koude troebele buitenwateren. Het is een droom om in Nederland onder deze exotische omstandigheden te kunnen duiken.Deze droom wordt werkelijkheid met 's werelds grootste Indoor Dive centre waar je kunt genieten van een heus tropisch atol.

Het complex beschikt over een gigantisch tropisch zoetwaterbassin van 33.000m³ (33 miljoen liter water). Het bassin heeft een breedte van 40 meter en een maximale diepte van 35 meter, tevens wordt er rondom een kunstmatig strand aangelegd van ca 12 meter breed (over de hele omtrek). De watertemperatuur zal tussen de 25 en 30 graden zijn.

Er is gekozen voor een doorzichtig kunststof dak zodat zonlicht binnenkomt, en UV stralen doorlaat, een belangrijk punt om te zorgen dat de planten en dieren er een goed leven krijgen. En om lekker op het strand te liggen als het buiten wat frisser begint te worden. Dus kortom een uniek project.

Om een beter inzicht te krijgen in de meningen van (sport)duikers heeft Indoor Dive een online enquête geplaatst waar een spectaculaire prijs aan verbonden is. Ga naar onderstaande URL voor de enquête en maak kans op een digitale camera van JVC met onderwaterhuis.

http://www.indoordive.nl/


Powered by Blogger